Skip to main content

Skapa mellanmålsglädje med Snackisar

3 snackisar är ett perfekt mellanmål

- de perfekta målen mellan målen!

Behovet av mättande mellanmål inom vård och omsorg är stort. Till exempel ska 30-50% av energin komma från mellanmål. Fler och mindre måltider sprider också ut näringsintaget över en större del av dygnet.

Snackisar är ett bra och enkelt sätt att göra mellanmål med. Materialet består av enkla manualer med matiga och söta munsbitar, tryckta på inplastade receptkort.

Matiga snackisar är små brödbitar med goda pålägg baserade på fisk och skaldjur.
Söta snackisar består av frukt, nötter och mejeriprodukter som serveras i glas.
Att servera mellanmål som små munsbitar gör dem inte bara lättare att äta, de ser goda ut och skapar en festlig stämning som är nog så viktig för matglädjen.

Pentry

Sätt upp i pentryt
De inplastade receptkorten kan hängas på en krok eller ställas in i en hylla, för att ta så lite plats som möjligt. Enkelt att ta fram när det ska lagas mellanmål och plocka undan när man är klar. Blir de kladdiga är det bara att torka av dem.

Näring och energi

tre-snackisar

Snackisar är väl genomtänkta näringsmässigt och rika på energi, fleromättade fetter och protein. Vi brukar säga att 2-3 snackisar är ett perfekt mellanmål och då varje recept är näringsberäknat är det lätta att anpassa till individuella behov.

För matlust och matglädje inom vård och omsorg
Alla kan göra snackisar då de har få och okomplicerade ingredienser och är busenkla att göra. Det viktigaste är trots allt att mellanmålen blir av. Snackisar kommer skapa glädje, variation och gemenskap i den dagliga verksamheten.

Här kan du enkelt ladda ner vår folder om Snackisar och hela receptsamlingen med både matiga och söta snackisar.

Vill du ha materialet i tryckt form, kontakta någon av våra distriktschefer, genom att klicka här  kontakta oss